fbpx

Bankerne i nutidens verden er meget fokuserede på at skabe vækst – og den største mulighed en bank har for at skabe vækst, og dermed øget indtjening, er nye kunder!

Hvad er det så for nogle ting/faktorer, som har betydning, når en bank skal vurdere nye kundeemner? En del af disse er med baggrund i lovbestemte regler (administreret af Finanstilsynet) og altså fælles for alle banker – og andre faktorer har baggrund i mere individuelle vurderinger fra bank til bank.

Den samlede vurdering på den samme kunde, kan derfor godt give noget forskellige resultater i forskellige banker!

Men fælles for alle banker, har følgende tre nøgletal meget stor betydning i kreditvurderingen af kunden – og dermed muligheden for at banken vil låne kunden penge:

Jo bedre disse tre nøgletal er, jo bedre/billigere vilkår kan man opnå.

Har man f.eks. et boliglån på kr. 400.000,- med en løbetid på 20 år, en rente på 6,00% vil ydelsen på lånet være ca. kr. 2.866,- pr. mdr. Den samlede rente i hele lånets løbetid vil være ca. kr. 287.712,- Man har dermed tilbagebetalt i alt kr. 687.713,- når lånet er betalt.

Hvis samme lån blev tilbudt til en rente på 5,00% vil ydelsen pr. mdr. være ca. kr. 2.640,-. Den samlede rente i hele lånets løbetid vil her være ca. kr. 233.527,-. Altså en rentebesparelse på 53.999,- over lånets løbetid.

Vælger man, at beholde ydelsen på de kr. 2.866,- vil rentebesparelsen være kr. 87.205,- og lånet vil være færdigbetalt efter 17,5 år mod de 20 år.

Det er med andre ord IKKE helt lige meget, hvilken rente man får tilbudt på sit lån.

Regneeksemplet ovenfor er ”kun” med en renteforskel på en procentpoint og er beregnet ud fra et boliglån. (Laves beregningen med en renteforskel på to procentpoint er forskellen på kr. 148.659,- og lånet vil kunne være afviklet på 15,75 år).

Mange har også billån, kassekredit m.v., hvor tilsvarende regnestykke kan laves.

 

Bankerne ser også på sikkerhed for lånet og er der tale om et boliglån, kommer man ikke uden om, at beliggenhed (postnummer) har stor betydning. Her bruger man betegnelsen: Omsættelighed.

Omsættelighed er betegnelsen for hvor ”nemt”/hurtigt en ejendom kan sælges, hvis en kunde ikke kan betale ydelserne på lånet og banken muligvis må overtage ejendommen (f.eks. på tvangsauktion), hvis den ikke kan sælges til anden side. Jo flere der kan have interesse i at købe en ejendom, jo bedre omsættelighed. Med andre ord: mange vil gerne bo i villa eller lejlighed i de større byer. Derfor har disse en stor omsættelighed.

Ude i det danske land ligger der mange dejlige huse, men hvor der muligvis ikke lige er offentlig transport, skole, indkøbsmuligheder. Dette trækker i mange tilfælde ned og dermed er der ikke helt så mange mulige købere til disse ejendomme. Liggetiden er noget længere end lejligheden i f.eks. Århus og København. Dermed en ”ikke så god” omsættelighed.

Bankerne har dermed større risiko for at tabe penge på en ejendom i ”Udkants-Danmark” end i storbyerne og derfor vil man ofte skulle betale en højere rente i ”Udkants-Danmark” end i storbyerne.

MEN…! Har man en god stabil indkomst, et stort rådighedsbeløb og en lille gældsfaktor? Så kan man godt opnå en billig finansiering. Selv i ”udkants Danmark” !

Men har man IKKE en god stabil indkomst, et rådighedsbeløb som ”kun” lige er som det skal være og gældsfaktoren er på det maksimale, jf. reglerne – ja, så må man forvente, at skulle betale væsentligt mere i rente, hvis man overhovedet kan låne!

Derfor er de økonomiske nøgletal så vigtige at forstå. Det kan have store økonomiske fordele.

Pengeprofilen beregner disse nøgletal for dig og giver dermed dig de optimale vilkår for altid at have de bedste og billigste lån ud fra din økonomi.

Du kan spare mange tusinde kroner hvert år ved at sikre dig de billigste lån og forsikringer – uden dårlig dækning og service.

Pengeprofilen er sat i verden for, at du som bruger kan modtage de bedste tilbud på dine finansielle udgifter – helt gratis.

Start i dag! Klik her for at oprette dig.

Kontakt

Thorsgade 46, 8410 Rønde

Tlf. 38 42 22 52

[email protected]

CVR-nr 37902136

Følg os