A-kasse

Pengeprofilen har lavet en nem og overskuelig oversigt over de forskellige A-kasser, der findes i Danmark. Du kan altså nemt og hurtigt danne dig et overblik, over den A-kasse der passer bedst til dig.

Husk at du får det samme i dagpenge (understøttelse) uanset hvilken A-kasse du er medlem af. Dagpengesatsen er politisk bestemt.

BedreBudgetNewFeed

A-kasse

A-kasse står for “arbejdsløshedskasse” og den kan være behjælpelig med at sikre dig, hvis du kommer i en situation, hvor du mister dit arbejde. Selvom du ikke forventer, at du mister dit arbejde i den nærmeste fremtid, kan det stadigvæk være en fordel for dig allerede i dag, at melde dig ind i en A-kasse. For når du først er blevet arbejdsløs, er det desværre for sent. Det er derfor vigtigt og kan være alt afgørende for din økonomiske situation, hvis du skulle miste dit arbejde, at du er tilmeldt en A-kasse.

Pengeprofilen har lavet en nem og overskuelig oversigt over de forskellige A-kasser, der findes i Danmark. Du kan altså nemt og hurtigt danne dig et overblik over den A-kasse, der passer bedst til dig.

Du bør altså blive medlem af en A-kasse, netop for at sikre dig selv bedst muligt, hvis du skulle være så uheldig at blive ramt af arbejdsløshed. Og det er en fordel for dig at melde dig ind i en A-kasse allerede i dag! Der findes nemlig nogen forskellige regler på A-kasse området. Disse regler indbefatter blandt andet, at du skal have været medlem og i arbejde i minimum 12 måneder for at du er økonomisk sikret.

Måden hvorpå du bliver medlem af en A-kasse, er ligeledes både nem og overskuelige, hvis du benytter dig af Pengeprofilens søgemaskine. Du kan læse om de forskellige A-kasser og når du har besluttet dig for hvilken A-kasse, der passer bedst til dig, følger du blot linket ind til A-kassen. På A-kassens hjemmeside kan du, via en tilmeldingsblanket, tilmelde dig A-kassen. Når du først har besluttet hvilken A-kasse der er den helt rigtige for dig, tager det oftest kun ganske få minutter at blive medlem.

Pengeprofilen opdaterer løbende A-kassernes aktuelle tilbud.

Det er altså vigtigt, at du melder sig ind i en A-kasse allerede mens du er i arbejde, således du allerede fra dag et, er sikret dagpenge. Mange brancher har en A-kasse tilknyttet og det kan være nærliggende, at melde sig ind i den A-kasse, der passer til netop dit fagområde, men denne beslutning er helt op til dig.

Som beskrevet ovenfor, er der nogle forskellige regler, for at kunne få udbetalt dagpenge fra første arbejdsløshedsdag. Reglerne er som følger:

  • Medlem af en A-kasse i minimum 1 års beskæftigelse
  • Afsluttet uddannelse af mindst 18 måneders varighed og indmeldt i en A-kasse minimum 14 dage før afslutning.

Du skal ligeledes stå til rådighed for at have ret til dagpenge

  • Du skal være tilmeldt jobcentret
  • Du skal være villig til at arbejde
  • Du skal være aktivt jobsøgende