fbpx

Hvad er et rådighedsbeløb? Hvad dækker et rådighedsbeløb over? Hvor stort skal et rådighedsbeløb være?

Rådighedsbeløb – det er det beløb, der er tilbage, når alle faste udgifter – til bolig, forbrugsafgifter, lån, forsikringer, opsparing m.m. – er betalt.

Rådighedsbeløbet skal herefter dække udgifter til mad, tøj, brændstof, biograf, fitness, gaver, ferie og lignende.

Finanstilsynet har opstillet nogle vejledninger til bankerne omkring krav til månedligt rådighedsbeløb:

  • 5.000,00 – 6.000,00 for enlige
  • 8.500,00 – 10.000,00 for samlevende / par
  • 2.500,00 pr. hjemmeboende barn.

For en familie med to voksne og to børn, vil kravet altså være kr. 13.500,00 – 15.000,00 månedligt til daglige fornødenheder.

Nogle har mad med i deres budget. Det kan man også i sit ”eget” budget. Dermed kan man se hvor meget man har til ”tant og fjas”.

Men sender man et budget inklusiv madudgifter til banken, vil de stadig se på rådighedsbeløbet og man risikerer at blive afvist, fordi rådighedsbeløbet derved er for lavt. Derfor er det vigtigt, at man har ”styr” på sit budget og at dette viser et retvisende rådighedsbeløb.

Har man oprettet sig på Pengeprofilen, vil man altid kunne se sit rådighedsbeløb og Pengeprofilen opdaterer det løbende, efterhånden som det udvikler sig. Man vil altid være anonym og være søgbar overfor banker,der søger nye kunder med det ”rigtige” rådighedsbeløb. Pengeprofilen holder dermed øje med,om der er mulighed for bedre vilkår på dine lån.

Vil du prøve vores service i dag?

Du kan spare mange tusinde kroner hvert år ved at sikre dig de billigste lån og forsikringer – uden dårlig dækning og service.

Pengeprofilen er sat i verden for, at du som bruger kan modtage de bedste tilbud på dine finansielle udgifter – helt gratis.

Start i dag! Klik her for at oprette dig.

Kontakt

Thorsgade 46, 8410 Rønde

Tlf. 38 42 22 52

[email protected]

CVR-nr 37902136

Følg os