fbpx

ÅOP – Årlige Omkostninger i Procent!

Det er et begreb mange støder på i forbindelse med tilbud fra finansieringsselskaber, når en bil, et køkken, en vaskemaskine eller lignende tilbydes finansieret.

Det er imidlertid også et væsentligt tal i forbindelse med etablering af lån/kredit i en bank og et tal, som gør finansieringsomkostningerne sammenlignelige på tværs af de forskellige låneudbydere.

ÅOP skal, i henhold til bl.a. Kreditaftaleloven, oplyses overfor en forbruger i et hvert kreditforhold – det gælder både lån og kreditter og det gælder samtlige omkostninger ved lånets etablering samt de løbende betalinger i form af rente og øvrige gebyrer. Altså et tal, udtrykt i procent, som fortæller de samlede årlige omkostninger for at låne pengene.

Det giver således mulighed for at sammenligne forskellige lånetilbud og mulighed for at gennemskue den faktiske pris, når lånebeløb, løbetid og afviklingsprofil er ens.

Ofte tilbydes af finansieringsselskaber en meget lav rente – og i nogle tilfælde 0-rente – men til gengæld store omkostninger dels til etablering og dels løbende, som bevirker, at lånet reelt er dyrere end f.eks. et banklån med højere rente og færre omkostninger. En ensidig fokusering på rentesatsen kan derfor være meget vildledende!

Løbetiden på lånet er væsentlig i sammenligningen, idet ÅOP i situationer med kort løbetid kan forekomme høj, fordi eventuelle store etableringsomkostninger fordelt over løbetiden, påvirker tallet tungt.

Da der samtidig er skattefradrag for renter og typisk ikke for gebyrer, kan nettoforskellen ofte være endnu større. En del låneudbydere viser derfor tillige ÅOP efter skat.

Du kan spare mange tusinde kroner hvert år ved at sikre dig de billigste lån og forsikringer – uden dårlig dækning og service.

Pengeprofilen er sat i verden for, at du som bruger kan modtage de bedste tilbud på dine finansielle udgifter – helt gratis.

Start i dag! Klik her for at oprette dig.

Kontakt

Thorsgade 46, 8410 Rønde

Tlf. 38 42 22 52

[email protected]

CVR-nr 37902136

Følg os